Pereti cortina
In anul 1997, cand realizam primul proiect de perete cortina, multe din firmele active de profil de astazi nici nu se infiintasera. Noi nu am pus, insa, accent pe cantitate, ramanand consecventi sentimentului de utilitate si responsabilitate prin calitate si cost accesibil oferit CLIENTILOR, lucrand in avantajul lor.
Solutiile noastre, fie ca au fost clasice- realizate cu profile de aluminiu sub forma de montanti si traverse, presoare si capac ornament drept sau profilat, fie ca au fost semi-structurale, in care fiecare sticla termoizolanta a fost prinsa mecanic in rame individuale de aluminiu, fixate ulterior in montantii de sustinere, au dat viata, de-a lungul timpului, mai multor zeci de fatade.
Au fost langa noi si furnizorii de sistem, care ne-au completat cunostintele tehnice prin servicii speciale de proiectare si consultanta, precum si furnizorii de sticla termoizolanta sau materiale de etansare.
Cand vorbim despre peretii cortina, ne gandim la acele structuri din metal si sticla, confectionate din profile de aluminiu verticale (montanti) si orizontale (traverse) care formeaza, astfel, un caroiaj, in interiorul caruia, prin diverse procedee, se fixeaza etans geamul termoizolant. Montantii si traversele sunt conectate intre ele cu elemente ascunse, special concepute, scheletul de aluminiu rezultat fiind rigidizat de structura de beton a cladirii, prin intermediul unor console.
Peretele cortina se poate aplica in planuri verticale sau inclinate, linear, unghiular sau radial, fiind posibile si variante de acoperisuri de sticla – luminatoare – plane sau nu (cupole).
Elementele vizibile din exterior clasifica peretii cortina in: varianta standard, cand din exterior se percepe capacul presor, varianta semi-structurala, cand din exterior observam doar rama in care este fixat geamul termoizolant, varianta structurala, cand, gratie unor elemente de fixare speciale, sticla pare continua, din exterior percepand doar materialele de etansare si sigilare si variante hibride - combinatii ale sistemelor enumerate anterior.
Daca inca nu esti convins de utilitatea, eficienta si performanta unei fatade de sticla, atunci iti amintim ca acest sistem nu are nevoie de tencuiala, mortare, caramizi, beton sau vopsea lavabila. In locul lor, oferim o structura modulara realizata din aluminiu – un material usor si cu o durata de viata apreciabila, vopsit in orice culoare in cuptoare speciale – si sticla, un material transparent ce iti va asigura atat lumina si eleganta necesara, cat si coeficientii de izolare termica de care ai nevoie; garnituri speciale din cauciuc si etanseizanti de ultima generatie fac ca apa, vantul si regimul termic exterior sa nu afecteze bugetul tau destinat, in timp, incalzirii sau racirii spatiului aflat in spatele peretelui cortina.
Parteneri: